Spreken – en spreken op Lowlands

Als bedenker van Lsltn.nl, schrijver van de boeken Loslaten, Loswerken en Losleven en docent bij The School of Life mag ik geregeld een voordracht of een workshop houden. Hoogtepunt in 2014 was een optreden op Lowlands. Maar er stond nog meer op het programma.

IMG_1143Op Lowlands mocht ik spreken in de Titty Twister, een tent waar het er ’s avonds ruig aan toe gaat. Overdag was er het podium van The School of Life waar ik sprak over ‘Rust in je kop’. “Komt daar iemand z’n tent voor uit?”, vroeg ik mij vooraf nog af. Tot zich een kwartier voor aanvang een rij voor de tent vormde… (zie foto).

Naast Lowlands 2014 mocht ik in de afgelopen jaren als spreker/workshopleider een bijdrage leveren aan onder meer Brainwash, Magneet Festival, Happinez Festival, Durf te vragen Festival, Libelle Academy, Fris in je Hoofd, Maand van de Spiritualiteit, Festival Hongerige Wolf en voor diverse opdrachtgevers en bij een aantal congressen.

 

IMG_1150

Thema’s: tijd en haast, de druk van veel moeten, verwachtingen en verplichtingen,  perfectionisme, voldoen aan het ‘perfecte plaatje’, de tijd geven en nemen, de zin van nietsdoen, keuzes maken en het voordeel van twijfelen en waarom vragen waardevoller zijn dan antwoorden enz. enz. In een poging om het ongrijpbare begrip ‘loslaten’ vast te pakken…

Ook ben ik sinds zomer 2014  als docent verbonden aan The School of Life Amsterdam. Daar geef ik classes ‘Rust in je hoofd’ en ‘How to be more creative’.

IMG_1197