Dossier ‘Terry S.’

Dossier Terry S. – ProRail

dvdhoesje dossier terry s

Wat: interne campagne om iedereen die bij of voor ProRail werkt alerter te maken – op mogelijke signalen van terrorisme.

Waarom: openbaar vervoer is een kwetsbare sector. Medewerkers van ProRail en haar leveranciers kunnen te maken krijgen met voorbereidingen van een aanslag.

Hoe: interne campagne en toolbox voor leidinggevenden zodat zij met hun medewerkers een uur aan het thema ‘terrorisme’ kunnen besteden. Met de film ‘Dossier Terry S., situatiekaarten die een gesprek structureren na afloop van de film.

Basisidee: laat medewerkers naar hun werkplek kijken door de ogen van een fictieve terrorist, Terry S. Wat wil hij bereiken, waarom en hoe pakt hij het aan?

Middelen: DVD met film ‘Dossier Terry S.’, boekje voor leidinggevenden, campagnemateriaal zoals poster, flyer, informatiefolder en stickers.

toolbox dossier terry s - openSamenwerking: concept samen ontwikkeld met Upe van Leeuwen van Gogoli (filmproductie) en uitgewerkt met trainers Politieacademie.

Bijzonderheden: ‘Dossier Terry S.’ werd genomineerd voor een internationale SABRE-award in de categorie ‘employee communications’.

Globale inhoud van de film (15 minuten)

  1. algemene informatie over terrorisme,
  2. met camera bezoek aan enkele medewerkers, waarbij presentator Rob Kamphues hen de vraag voorlegt: als jij terrorist was, wat zou jij hier dan doen?
  3. interview met Spaanse spoormedewerker die vertelt over de bom die hij vond op de hogesnelheidslijn Madrid – Sevilla en zo een nieuwe aanslag voorkwam.

Afsluitende film (5 minuten): samenvatting algemene info over terrorisme, conclusies van medewerkers, advies van Spaanse spoormedewerker