Ode aan creatie

Creativiteit is iets moois. Magisch misschien wel. Je kunt er van alles mee. Maar wat is het eigenlijk? Hoe komt een idee tot stand en hoe werk je het goed uit? Is het allemaal toeval, mysterieuze chemie of een zeldzame gave? Of is er een nuchtere verklaring en heb je meer zelf in de hand dan je denkt? In de workshop ‘Ode aan creatie’ nemen we samen een kijkje in het creatieve proces. Die heb ik al eerder gegeven voor relaties en dat ga ik zeker vaker doen. Heb je interesse? Stuur me gerust vast een mail.

Waar gaat het over?  Over hoe je ruimte maakt voor creativiteit en inspiratie – elke dag weer. Over de voorspelbare en onvoorspelbare stappen van inval naar uitgewerkt idee. Ja, ook over geploeter, twijfels en kritiek (van anderen en van jezelf) en hoe je daarmee omgaat. Natuurlijk gebruik ik voorbeelden uit eigen ervaring met schrijven en ideeën maken – om het verhaal van organisaties goed te vertellen. Ook kun je jouw vragen inbrengen.

Wat levert dat op?  Je wordt je er meer bewust van hoe het creatieve proces verloopt. Je krijgt meer inzicht in hoe je ’t frustreert en vooral: hoe je het voedt.

Voor wie? Voor iedereen die nieuwsgierig is. Dát is het belangrijkste. Of je nu als zelfstandig creatief of als opdrachtgever betrokken bent bij een creatief proces om het verhaal van je organisatie goed te vertellen. Iedereen is creatief.

Creativity isn’t a talent, it’s a way of operating.” John Cleese

Meld je meteen aan. Waarom zou je dat doen? Misschien om dezelfde reden waarom ik de workshop kosteloos aanbied: omdat het leuk is om over het creatieve proces te filosoferen. Waar zijn we mee bezig?? Ideeën delen en netwerken is ook mooi meegenomen.

Wanneer, waar en hoe laat. Op dit moment heb ik nog geen datum gepland. Heb je interesse? Meld je alvast aan, dan houd ik je op de hoogte. Keizerstraat 33, 3512 EA Utrecht. Ontvangst vanaf 19.00 uur | start programma 19.30 uur | borrel om 21.30 uur | einde rond 22.30 uur.

Over de foto bovenaan: de paarden hebben schaduw nodig. Alleen om in het weiland te bouwen, is een bouwvergunning nodig. En die krijgt de paardenhouder niet. “Maar tuinmeubels mag je wel neerzetten”, dacht hij. Dus kwam er toch schaduw, zoals je ziet. Het is één voorbeeld waarvan je je kunt afvragen: hoe kom je erop?